Ga naar de inhoud.

Actueel

Europese Verkiezingen

Onze campagnevideo

(Met dank aan Pop-up Galerie "-1 de Verdieping")

Ons radiospotje

Onze kandidaten:

1. Paul Berendsen

Paul Berendsen (61) was lid van de Stadsdeelraad Zuid voor De Groenen van 1994 tot 2007. Van 1995 tot 1999 was Paul lid van de steunfractie van De Groenen in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Paul was vorig jaar lijstrekker van De Groenen in Amsterdam.

2. Angela Zikking

Angela Zikking (39) woont in Amsterdam-Zuid en is sinds 2017 lid van De Groenen. Zij is maatschappelijk betrokken en heeft een grote affiniteit met kunst en cultuur. Ook is Angela sinds 2003 nauw betrokken bij Zaal 100 in de Staatsliedenbuurt en Ruigoord. Vorig jaar was Angela nummer twee voor De Groenen bij de Gemeenteraadsverkiezingen.

3. Reina van Zwoll

Reina van Zwoll (62), beeldend kunstenaar, woont en werkt bij het Nieuwe Meer en is twee jaar actief lid van De Groenen.

4. Wim Bijma

Wim Bijma (54) uit Gouda is ruim 20 jaar lid van De Groenen.

5. Tom Bakkers

Tom Bakkers (59) heeft beeldende kunst gestudeerd en woont sinds zijn studietijd in Amsterdam. Hij werd een aantal jaren geleden door De Groenen gevraagd hun website te vernieuwen en besloot na het lezen van het partijprogramma lid te worden. Tom is vader en houdt zich in zijn buurt bezig met het organiseren en ondersteunen van culturele activiteiten.

6. Luuk Hofman

Luuk Hofman (68) uit Duivendrecht is bijna 30 jaar lid van De Groenen.

7. Adriaan Smeekes

Adriaan Smeekes (71) uit Oosterbeek is sinds een paar jaar lid van De Groenen.

8. Nora Borsboom

Nora Borsboom (74) uit Den Haag was daar in 1994 lijsttrekker van De Groenen voor de gemeenteraad.

9. Hans Baarslag

Hans Baarslag (77) uit Wierden is ruim 20 jaar lid van De Groenen en weet veel van composttoiletten.

10. David Blik

David Blik (78) uit Watergraafsmeer is meer dan 30 jaar lid van De Groenen.

11. Vera ter Haar-van Oyen

Vera ter Haar-van Oyen (93) uit Culemborg is sinds 12 jaar bij De Groenen.

KIEZERS BEDANKT!

De uitslag: 1 zetel erbij! De Groenen heeft nu 2 zetels in Waterschap Amstel, Gooi & Vecht!

Kernenergie bespreekbaar voor De Groenen

Het congres heeft 1 december 2018 kernenergie als optie opgenomen in het Partijprogramma. Voorwaarde van een vergunning is een bestemming binnen Nederland voor de opslag van al het radioactieve afval over de gehele levensduur van de centrale inclusief het afval bij de ontmanteling.

Gras 76, november 2018  

Agenda en stukken voor het 72e partijcongres van 1 december. Begroting 2019. Amendementen over kernenergie en zomertijd.

In memoriam Marten Bierman

Amsterdam, 5 september 1939 – 27 augustus 2018

Bron: Fotobureau Dijkstra

Marten Bierman was in december 1983 één van de oprichters van De Groenen. Hij was lijsttrekker van de Federatieve Groenen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1986. Bij de Eerste Kamerverkiezingen van 1995 vertegenwoordige Marten De Groenen op een gezamenlijke lijst met provinciale partijen. Met voorkeursstemmen kozen de Statenleden voor Marten in de Eerste Kamer. Het 21e congres van 6 maart 1999 adviseerde de Statenleden van De Groenen in Noord-Holland en Gelderland om voor een tweede termijn op Marten stemmen. Van 1999-2003 vormde Marten de Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF). Zijn betrokkenheid bij De Groenen lag niet goed bij de OSF. Marten zegde zijn lidmaatschap op in 2001. Hij was vervolgens bij verschillende politieke partijen actief: Leefbaar Nederland, Ouderen Partij Zandvoort, Red Amsterdam en ikkiesvooreerlijk.eu.

Privacy protocol De Groenen

Het partijbestuur heeft 22 mei 2018 het Privacy protocol van de vereniging vastgesteld. Het congres van 1 september 2018 heeft het protocol opgenomen als artikel 10 van het huishoudelijk reglement.

Heeft u misschien vragen of suggesties?

Meteen lid worden?

Tweets